tante grieta se blink patats


marietjie, my niggie en een van die mooie dogters van tant grieta hanekom stuur die volgende liplekker soetpatats resep

” My ma se patats het geblink en was hemels. Sy het begin deur die suiker op die boom van ‘n swaarboomkastrol te strooi en sommer so ‘n “dash” olie daarby en (belangrik) ‘n knippie koeksoda. Dan is dit stadig gekarameliseer. Net voor dit sal brand, is ‘n bietjie kookwater ingegooi en daar het jy die stroop. Nou kom die skyfies patat in – en ook die belangrike knippie sout. Soms het sy die patat in stukke van so 2cm x 5 cm gesny – dit was vir my eers lekker. Dit stowe nou stadig tot alles goudbruin, taaierig en blink is ”

mal oor die koeksoda wat inkom- seker om die kleur te behou – ons sal dit maak en jou ma gedenk – dankie marietjie

About niël stemmet

skrywer van 3 erfeniskos-storieboeke sout+peper, agter+blad, bitter+soet. motiveringsspreker, reisiger, versamelaar, restaurant-en wynplaaskonsultant, gastehuiseienaar, musiek- en natuurliefhebber, storieverteller, luisteraar, binne-en buitehuisekonsultant, rubriekskrywer en mens-se-mens. all books available in english - signed copies can be ordered directly from author. kopiereg voorbehou | concept and copyright protected : neil stemmet 2015 View all posts by niël stemmet

7 responses to “tante grieta se blink patats

 • Marietjie

  Nou vertel niggie Louise gister sy onthou dit as koeksoda en nie kremetart nie, wat inkom. Maak vir my ook sin. Sal dit so ook probeer.

 • neil stemmet

  mooi storie – jou ma was n aardengel

 • Marietjie

  Waar woorde. Tot haar dominee het altyd gesê hy ken nie nog ‘n mens wat so oophand vir haar medemens leef soos sy nie – wat hom betref die toonbeeld van hoe ‘n Christen moet lyk.
  Ek was baie klein, toe bly ons in Bellville in die lane, en sy kom te hore van ‘n ou tannie wat by haar kinders bly ‘n ent van ons af. Volgens haar het die tannie gekla dat sy nie ordentlike kos kry nie (glo nie eens sout in die kos nie – dalk was dit dokters orders?). My ma het elke dag ‘n bord gekookte kos gereed gemaak en ons moes dit soontoe dra.

  So is daar oor die jare menige borde kos vir mense gestuur. En toe ouma Miemie in die ouetehuis beland, moes veral die lekker vleis ook pad maak soontoe, want ouma kry nie genoeg daarvan in die tehuis nie.

 • Marietjie

  Het ook onthou: soms het sy heel klein patatjies in die stroop gekook of ‘n groter patat in kwarte of meer gesny om soos ‘n jong patatjie te lyk. Dit was nou iets heel anders – blink goue patats met elke stuk wat so ‘n taai stropie saam met hom bord toe bring.

 • Colleen

  Njammies!!! Ek is so lief vir soetpatats. Ek het onlangs so n wonderlike resep van n blog vriendin gekry met botter, suurlemoenskil, swartpeper en donker bruin suiker…te heerlik met ‘n braai! Beautiful blog you have here…xx

You must be logged in to post a comment.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 992 other followers

%d bloggers like this: