heerlike, sagte varkmagie met n bros tammeletjie vel


 

‘n ou laai van my is om vleis droog te bak op 140C. kan nie onthou wie my die geleer het nie, al wat ek weet is – dit werk – met droogbak bedoel ek, dat jy jou vleis op ‘n rakkie bak dws hy bak nie in sy eie vet nie – meer gesond en meer bros lekkergoed om te kou

vir een of ander rede was varkvleis altyd skaars toe ons kinders was, soms was daar varkboud en meerkere heerlike krummelvarktjops. vark is ook in wors en frikadelle gebruik, maar eers later van jare het vark begin gewild raak. vandag is dit amper stapelvleis , omdat dit billik is en jy ten minste verseker is jy eet ordentlike vleis. ek koop altyd myne by joostenberg annerkant stellenbosch.

varkmagie – sy ingels is pork belly – so maak mens

vir twee kilo vleis nodig jy omtrent 3 teelepels fynsout, vars witmaalpeper en soveel vinkelsaad soos jy kan invryf – dit is al – jy kan as jy grend voel ook dun gerasperde suurlemoenskil en droe salie bysit

sny die vetjie oorkruis so diep en veelkere soos jy kan, maak die vleis dan goed droog en dan vryf jy hom met die fynsout , veral tussen die kepe. laat staan die vleis vir ‘n halfuur. veeg al die water af  [ die sout trek vog uit die vel ]  van die vleis dws jy maak hom weer droog

vryf nou growwe seesout, wit maalpeper en vinkel in die vleis in – gooi ‘n koppie vars water onder in jou roosterbak , sit die vleis op die draadrakkie en vat hom oond toe – bak hom vir te minste 3 ure op 140C

ek bedien die vleis saam met heerlike fynaartappel en komkommer- en asynslaai

jy kan ‘n sousie maak van die pansappe, maar ek verkies die vleis soos hy is – sag, bros en heerlik

die is werklik besonders lekker – gou-gou sal al wat vriend is weer by jou aan’t huise kom vroetel-vra : wanneer bak jy dan weer ‘n ou varkmagie man

 

 

 

About niël stemmet

skrywer van 3 erfeniskos-storieboeke sout+peper, agter+blad, bitter+soet. motiveringsspreker, reisiger, versamelaar, restaurant-en wynplaaskonsultant, gastehuiseienaar, musiek- en natuurliefhebber, storieverteller, luisteraar, binne-en buitehuisekonsultant, rubriekskrywer en mens-se-mens. all books available in english - signed copies can be ordered directly from author. kopiereg voorbehou | concept and copyright protected : neil stemmet 2015 View all posts by niël stemmet

2 responses to “heerlike, sagte varkmagie met n bros tammeletjie vel

You must be logged in to post a comment.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 992 other followers

%d bloggers like this: